Sveto pismo v barvnem stripu (zbirka)

Sveto pismo v stripu

Štiri tisoč knjig iz te zbirke je skoraj pošlo. Po nekaj izvodov imajo še spletni knjigarni Prepih media in Vladavina Kraljestva ter knjigarne Bukvica (Zagrebška 4, Ptuj), Zvon (Resljeva 10, Ljubljana) in Metropolitana (Mačkova 6, Ljubljana). Na razpolago so tudi v knjižnicah (več info spodaj).
……………………………………………………………….

Sveto pismo je najbolj iskana in prodajana knjižna uspešnica vseh časov. Slovencem je v materinem jeziku dostopno že precej dlje kot štiri stoletja, a še vedno bi težko rekli, da ga njegovi bralci zlahka razumejo. Z zbirko Sveto pismo v stripu želimo olajšati in spodbuditi razumevanje te pomembne knjige. Publikacija v obliki barvnega stripa je sicer namenjena predvsem mladim, vendar pritegne tudi odrasle. S prijetnimi, realističnimi slikami pomaga naši domišljiji, da se lažje vživimo v dogajanje oziroma v zapisane besede, in našemu spominu, da si jih bolje zapomnimo.

Tretja knjiga zbirke vsebuje Matejev in Janezov evangelij v standardnem slovenskem prevodu (SSP), v dodatku pa je še nekaj odlomkom iz pisem apostolov Petra in Pavla, ki na praktičen način zaokrožujejo sporočilo dobre novice (evangelija). Velikost 19 x 24 cm (povečan format, večje črke), 190 barvnih strani, trda vezava; cena je 18 €.
Predogled vsebine: Sveto pismo v stripu, tretja knjiga – Odkrivajmo nebeško kraljestvo
Zaloga v knjižnicah

Druga knjiga v tej zbirki vsebuje celoten Evangelij po Luku na 120 barvnih straneh, v sodobnem prevodu Svetega pisma z naslovom Življenje z Jezusom (brezplačno je dostopen na zivo.svetopismo.si).
Velikost 16 x 20 cm, 120 barvnih strani, trda vezava; cena je 14 €.
Predogled vsebine: Sveto pismo v stripu, druga knjiga – Dobra novica o Jezusu 
Zaloga v knjižnicah

Prva knjiga v zbirki vsebuje Apostolska dela, Pismo Kološanom, Jakobovo pismo in Prvo Janezovo pismo. Uporabljen je sodobni prevod Življenje z Jezusom (brezplačno je dostopen na spletni strani zivo.svetopismo.si).
Velikost 16 x 20 cm, 160 barvnih strani, trda vezava; cena je 15 €.
Predogled vsebine: Sveto pismo v stripu, prva knjiga – Apostolska dela
Zaloga v knjižnicah

Sveto pismo je v celoti ali delno prevedeno v več kot 2500 jezikov, v pripravi pa so še prevodi v preko 2000 drugih od skupno okoli 7000 danes živih jezikov (vir: Wycliffe Bible Translators in Svetopisemska družba Slovenije). Po nekaterih izračunih je bilo v vsej zgodovini skupaj natisnjenih več kot šest milijard izvodov, vsako leto pa je po vsem svetu prodanih več kot sto milijonov novih izvodov. Sveto pismo je takšna uspešnica, ker življenja spreminja na boljše. Za stotine milijonov ljudi po vsem svetu je knjiga nad knjigami, polna večnih resnic, temelj za življenje v iskreni ljubezni, trdnem upanju in pozitivni veri. Koristno in pomembno ga je brati in tudi razumeti — zato vas vabimo v enega izmed njegovih najprijaznejših prevodov.

Sveto pismo v stripu je lepo in vredno darilo za božič, veliko noč ali osebni praznik. Prepričani smo, da bo ta zbirka precej pripomogla k branju in razumevanju Svetega pisma, že od otroških let naprej.